LoosduinenVeilig!

Aankomende zaterdag 19 mei staat Loosduinen in het teken van veiligheid. Politiebureau Loosduinen en de gemeente Den Haag organiseren: LoosduinenVeilig! 

Op het Loosduinse Hoofdplein staan brandweer, politie, gemeente, handhaving, reddingsbrigade, jongerenwerkers en de buurtinterventieteams voor de inwoners van Loosduinen klaar om allerlei vragen te beantwoorden. De brandweer geeft een demonstratie over vlam in de pan en de reddingsbrigade is aanwezig om te laten zien wat zij op het strand voor werk doen. Ook krijgt u advies over de beveiliging van uw woning en ook de buurtinterventieteams zijn er om vragen te beantwoorden.

In het Mobiele Media Lab worden cybercrimeonderwerpen voor jongeren besproken zoals sexting. Maar niet alleen jongeren zijn slachtoffer van cybercrime, ook ouderen zijn regelmatig slachtoffer van bijvoorbeeld identiteitsfraude. Er is daarom een preventiekraam en een weerbaarheidstrainer aanwezig die tips hierover geven. 

Ook zal er een crimescene nagebouwd worden op het plein. Bezoekers kunnen samen met Forensische Opsporing van de politie door de crimescene lopen en op zoek gaan naar sporen van de gepleegde misdaad. Je beleeft CSI van dichtbij! 

Dit alles op zaterdag 19 mei van 12:00 tot 16:00 uur op het Loosduinse Hoofdplein.

Overig nieuws